Spicherul Parlamentului, Adrian Candu înșiruie fără jenă într-un articol pentru publicația americană Newsweek, o serie de scorniri cu evidente motive strategice și politice:

  1. Noi, spune Candu, „îl putem învăța pe Trump cum să se lupte cu Rusia lui Putin”! Adică tocmai dumnealui, care este vicepreședintele Partidului Democrat care l-a adus pe Igor Dodon în funcția de președinte al republicii? Ei luptă cu rușii?… Câtă imaginație.
  2. Mai spune adjunctul lui Plahotniuc ceva foarte grav. Candu transmite un mesaj rușilor care e șocant „indiferent când și dacă noi ne vom integra cu succes în UE și NATO”! Ați înțeles? Adică putem să ne integrăm sau nu putem să nu ne integrăm în UE…. Pe Adrian Candu nu îl deranjează. Speakerul Parlamentului începe să îi obișnuiască pe ruși și pe separatiștii transnistreni că nu ne vom integra nici în UE nici în NATO, deci să fie liniștiți!
  3. Candu vorbește despre „vecinul nostru Rusia” – unde ne învecinăm noi cu Rusia? – și vrea în continuare relații „constructive, bazate pe respect”, cu Moscova. PDM are mereu limbaj dublu. În Republica Moldova o face pe euro-atlantistul şi adversarul Moscovei, iar în presa străină declară aceeași politică falimentară a PDM, a vițelului blând, anume că ei vor şi cu Estul şi cu Vestul, de aceea spune că nu vor să o rupă cu rușii, dar vor aprofundarea relației cu Occidentul, cu UE, NATO şi SUA.
  4. Și bomboana de pe tort ori chiar de pe colivă: „cetățenii noștri vorbesc limba rusă, dar și limba română (în dialect moldovenesc)”. Ați înțeles ce limbă vorbim noi? Limba română în dialect moldovenesc. Adică, practic, vorbim un dialect al limbii române! Chiar așa, domnule Candu?…

Doar votul popular va putea să scoată din peisajul politic moldovenesc minciuna și jumătățile de măsură, dezinformarea și manipularea.

Avem un singur lucru de făcut. Să-i dăm jos de la putere. Eu de asta am intrat în campanie. Îi dam jos de la Primarie pe 20 mai și în toamnă îi dăm jos și de la Guvern.

Dreptate pentru Chișinău!
Împreună facem Istorie!