Eu am avertizat mai devreme că Ivan Ceban vrea să rusifice Primăria Chişinău. Ceban a confirmat  mai târziu, anunţând că planul său este introducerea limbii ruse ca „limbă oficială de comunicare interetnică” la Primărie. Ceban vrea traducerea obligatorie în rusă a tuturor documentelor oficiale, a răspunsurilor către solicitanţi etc.

Această marionetă a Binomului Plahotniuc-Dodon urmăreşte de fapt epurarea etnică a Primăriei Chişinău. Funcţionarii din Primăria Chişinău vor fi înlocuiţi cu rusofoni. Rusofonii vor putea să lucreze la Primărie şi chiar să fie „nacialnici”, cum le place dânşilor, fără a fi nevoiţi să înveţe limba română, din moment ce rusa va fi oficială.

Moldovenii noştri se descurcă în limba rusă, dar ei nu ştiu să scrie în limba ocupantului documente juridice, cu cuvinte grele, cu gramatică. Ceban tocmai pentru aceasta are ca punct principal în programul său „evaluarea şi auditarea personalului din Primărie”. Funcţionarii vor fi testaţi la limba rusă şi apoi scoşi din funcţii de către o comisie numită de Ceban, dacă acesta ar ajunge la putere. În locul lor vor fi aduşi rusofoni din PSRM.

După alegerile parlamentare din luna noiembrie Binomul Plahotniuc-Dodon pentru a rupe Republica Moldova de Europa plănuieşte transnistrizarea republicii  sub pretextul acordării aşa-zisului „Statut special pentru Transnistria”. Statutul special prevede ca separatiştii să ocupe funcţii în administraţia şi structurile de putere de la Chişinău, în Guvern, Parlament etc. iar acest fapt este public, în toate planurile şi documentele privind  acest „Statut special”. Separatiştii nu cunosc însă limba română şi pentru aceasta se va oficializa limba rusă, pentru a li se face loc dânşilor în administraţie, ca să fie „nacialnici”. Primăria Chişinău în planul Binomului este un laborator de încercare pentru funcţionarea „Statutului special”. Pentru aceasta candidatul-iepure Ceban a primit ordin să oficializeze la Primărie limba ocupantului.

Unire moldoveni! Să nu le cedăm Chişinăul! 

 

 

Comments are closed.