Caracatiţa care sugrumă Republica Moldova a ieşit la lumină fără ruşine. Ilan Şor, condamnat la 7,6 ani închisoare pentru furtul miliardului, a devenit actorul principal în campania electorală. Şor a intrat cu toate forţele în frontul Binomului Plahotniuc-Dodon. Ei vor să captureze Primăria Chişinău sub ochii noştri. După ce s-ar vedea stăpânii Chişinăului, planul este să câştige alegerile parlamentare din noiembrie. Miza este enormă. Binomul Plahotniuc-Dodon, împreună cu Ilan Şor, luptă pentru a-şi salva libertatea, dar şi averile făcute din durerea şi munca moldovenilor. Ei nu vor să întoarcă nici miliardul, nici aeroportul.

Kobzon este interzis în Uniunea Europeană şi invitat de onoare la Chişinău

Ilan Şor a plătit un concert pe data de 12 mai cu artiştii ruşi Kobzon şi Leşcenco, deveniți simboluri ale propagandei putiniste. Iosif Kobzon este interzis în Uniunea Europeană pentru că este susţinătorul agresiunii ruse în Ucraina şi este un propagandist al regimului Putin. De ce „euro-atlantistul” de mucava Vladimir Plahotniuc nu dispune interzicerea prezenței lui Kobzon în Republica Moldova?

Chipurile, concertul este în cinstea „Zilei Victoriei”. În realitate este propagandă electorală pură. Dovadă că numele Fundaţiei „Şor” de pe afiş este identic cu numele Partidului „Şor”. Binomul Plahotniuc-Dodon se bazează pe voturile nostalgicilor sovietici, indiferent dacă sunt moldoveni sau rusofoni. Pentru aceasta polit-tehnologii ruşi, care dirijează campania electorală a Binomului, vor să exploateze la maxim perioada de la începutul lunii mai.

Sărbătorile de tradiție sovietică, de 1 mai şi 9 mai sunt folosite pentru a crește gradul de mobilizare al electoratului nostalgic sovietic, dar şi pentru a crea imaginea de forţă a Binomului. Puteau să cheme din Rusia artişti ca Filip Kirkorov sau Valerii Meladze, dar anume i-au chemat pe propagandiştii Kobzon şi Leşcenco, „omuleţii verzi ai Kremlinului”, pentru a face mobilizarea pro-ruşilor. Ilan Şor a planificat concertul abia sâmbătă, 12 mai, la 3 zile după „Deni Pobedî”, anume pentru a lungi această perioadă de sărbători sovietice, favorabilă propagandei electorale pro-ruse. Până la alegeri vor mai rămâne doar cinci zile de la campania pro-rusă organizată sub pretextul sărbătorilor.

Vladimir Plahotniuc umflă  Partidul „Şor”

Trustul de presă al lui Plahotniuc a primit misiunea să umfle Partidul „Şor”. În primul rând, se face campanie deschisă pentru candidata lui Şor la Primăria Chişinău, Reghina Apostolova. La momentul potrivit, Apostolova va primi ordin să se retragă în favoarea unuia dintre candidații Binomului, Radu sau Ceban. Ei vor ca Apostolova să mobilizeze voturile rusofone pentru candidatul Binomului. Joi a făcut conferință de presă ca să anunţe o prostie, anume că va da în plus 1000 lei la pensie fiecărui pensionar din fondurile Primăriei Chişinău care s-ar obţine din mărirea impozitelor. Aberaţia candidatei lui Şor a fost preluată automat de toată presa. Campania electorală a Reghinei Apostova este plătită de firmele care au activitate la Aeroportul Internaţional Chişinău.

În al doilea rând presa lui Vladimir Plahotniuc face mare publicitate turneelor politico-electorale ale lui Ilan Şor în teritoriu, pentru a da impresia că este prezent peste tot şi Partidul „Şor” este puternic.

Televiziunile lui Plahotniuc au declarat  în mod mincinos că nu se implică în campania electorală şi nu s-au înregistrat la Consiliul Coordonator al Audiovizualului anume pentru a nu fi impuse să reflecteze şi activitatea electorală a candidaţilor opoziţiei pro-europene şi antioligarhice.

În schimb, aceleaşi televiziuni îi fac zilnic o campanie dezgustătoare primarului din Orhei, care este preşedinte de partid şi are candidaţi la aceste alegeri locale în mai multe localităţi. În comuna Jora de Mijloc, r. Orhei, candidează pentru funcţia de primar din partea Partidului „Şor” Marina Tauber, care a fost acţionară la Unibank, una dintre cele trei bănci lichidate şi figurează în Raportul Kroll 1 despre furtul miliardului în legătură cu spălare de bani şi credite neperformante.

În vederea alegerilor din noiembrie Binomul Plahotniuc-Dodon nădăjduiește să bage Partidul „Şor” în Parlament şi va încerca să facă o majoritate electorală cu acesta.

Ce nu vrea Plahotniuc să discutăm în campania electorală

Şor, Plahotniuc, Dodon, lucrează organizat. Guvernul, CEC, procurorul general, instanțele de judecată, BNM sunt în slujba lor. Soarta Republicii Moldova atârnă de un fir de păr. La 20 mai se va hotărî dacă avem viitor sau dacă ne prăbușim în haos şi distrugere. Dacă alegem să fim ca Ţările Baltice sau dimpotrivă, ca Armenia, Kârgâzstan.

Plahotniuc-Dodon-Şor au ales Eurasia. Ei sfidează lumea civilizată prin aducerea la Chişinău a lui Kobzon.

Prin Vitalie Gamurari purtătorul de cuvânt al PDM, Vladimir Plahotniuc a transmis opiniei publice că este nemulțumit de campania electorală pentru că se discută politică şi geopolitică, în loc să se discute „probleme administrative”, adică despre panseluțe şi vopsirea bordurilor în roz.

Iată ce probleme „geopolitice” nu vrea Plahotniuc să discutăm:

 • Concertul cu Kobzon şi Leşcenco este 100% electoral. Manifestarea poartă numele sponsorului, fondul Miron Şor, dar în acelaşi timp şi numele Partidului „Şor”.
 • Pentru că este o acțiune electorală, CEC ar trebui să controleze care este sursa de finanțare a concertului. Costă cel puțin 150.000 dolari.
 • Dacă banii vin din străinătate, lucru mai mult ca sigur, CEC ar trebui să interzică prezența Partidului „Şor” la alegeri pentru încălcarea prevederilor legale, exact cum au făcut înainte de alegerile din 2014 cu „Partidul Nostru” al lui Renato Usatîi, când au avut interes să ajute PSRM să treacă pragul electoral. După ce PN a fost exclus de oamenii lui Plahotniuc de la CEC şi din Justiţie chiar înainte de alegerile din noiembrie 2014, pro-ruşii rămaşi fără partidul favorit au votat de nevoie cu PSRM, care până atunci avea doar 6% în sondaje.
 • Şor se plimbă în libertate, are acces la conturile unde se află miliardul furat şi finanțează preluarea totală a puterii de către Binomul Plahotniuc-Dodon.
 • De ce un condamnat la 7,6 ani pentru o faptă de o gravitate deosebită se află în libertate?
 • De ce Justiţia lui Plahotniuc îl lasă pe Şor în libertate când ştie că acesta poate distruge probe, înscrisuri, poate influența martori?
 • De ce Justiţia lui Plahotniuc îl lasă pe Ilan Şor în libertate şi chiar să călătorească în străinătate știind că acestea are acces la conturile unde se află miliardul furat?
 • Sergiu Cioclea, guvernatorul BNM, a declarat săptămâna trecută la audierile din Comisia economie, buget și finanţe, că miliardul nu poate fi găsit pentru că banii lichizi se mută dintr-un cont în altul cu un „click”, referindu-se la transferurile electronice bancare. Atunci de ce îl lăsaţi pe Şor în libertate să dea „clickuri”?
 • Miercuri procurorul general Eduard Harunjen a răspuns în Comisia Juridică din Parlament la acuzațiile de tergiversare a găsirii miliardului. Harunjen a repetat povestea cu creditele neperformante. Miliardul furat din rezervele BNM cu ajutorul Guvernului Iurie Leancă NU are nicio legătură cu „creditele neperformante”, luate de la BEM de-a lungul anilor şi care nu au mai fost întoarse. Aceasta este marea minciună a Binomului Plahotniuc-Dodon. Când sunt întrebate de miliard, autoritățile aruncă praf în ochi cu „creditele neperformante”.
 • De ce fiscul nu a controlat conturile fondului „Miron Şor” când se ştie că fundațiile oligarhilor sunt metoda clasică de spălare a banilor dar şi de finanțări ilegale? Nu interesează autoritățile noastre dacă o parte din miliardul furat a ajuns prin diferite conturi şi la fondul „Miron Şor”?
 • De ce CEC nu verifică dacă banii cu care fondul „Miron Şor” îi plătește pe Kobzon şi Şor vin din străinătate? În 2014 CEC a interzis partidul lui Renato Usatîi pentru că a finanțat un concert cu bani veniţi din străinătate.
 • Dacă se încearcă cu adevărat recuperarea miliardului furat, de ce Justiţia lui Plahotniuc nu pune sechestru pe averea lui Ilan Şor cum a pus sechestru pe averea lui Vlad Filat?

Ilan Şor şi Binomul Plahotniuc-Dodon nu mai au rușine. Ne umilesc făcând aceste manevre în văzul tuturor. Ei vor să captureze Chişinăul chiar sub ochii noştri.

La luptă! Nu le cedăm Chişinăul!