Jurnal de campanie: 19 aprilie 2018

Ieri mi-am lansat candidatura la funcția de primar şi am prezentat câteva elemente fundamentale din viziunea mea pentru dezvoltarea Chișinăului:

  • Trecerea în proprietatea Primăriei a terenului pe care se află calea ferată, desființarea acesteia şi construirea în loc a unui bulevard european. Calea ferată va ajunge (din vest și est) doar până la marginea orașului, unde vor fi gari de pasageri, de unde oamenii vor lua transportul public pentru a ajunge ușor în orice colț al capitalei. Londra, Roma sau Paris nu sunt străbătute de căi ferate.
  • Transferul proprietății Aeroportului International Chișinău de la Guvern la Primărie, așa cum este şi în Europa, unde aeroporturile aparțin administrației locale. Anularea contractului banditesc de concesiune a aeroportului.
  • Taxele şi impozitele plătite de chișinăuieni să rămână în bugetul Chişinăului, să nu mai fie la dispoziția Guvernului. Ori astăzi în UTA Găgăuzia, 100 % din impozitul pe venit al persoanelor fizice și juridice, TVA și Accize, formatoare de buget, rămân la Comrat.
  • Construcția unei centrale electrice de 150 MW, care va funcționa pe baza gazului adus din România şi renunțarea la cumpărarea de energie electrică de la Centrala Cuciurgan din regiunea separatistă transnistreană.

Televiziunile lui Plahotniuc au prezentat despre lansarea mea o știre identică, primită din laboratorul de dezinformare. Publika TV, Canal 2, Prime TV nu au îndrăznit să schimbe nici măcar o virgulă sau o imagine din ordinul de misiune  trimis la redacții de celula de propagandă.

Conform tehnicilor din manualul de propagandă, știrea difuzată de aceste televiziuni amestecă informația cu opinia redactorului (propagandistului) încălcându-se grosolan regulile profesiei de jurnalist. Au încercat să mintă telespectatorii că eu ași vrea să desființez  transportul feroviar, adică  o minciună sfruntată. Televiziunile lui Plahotniuc au prezentat știrea aberantă, filmată în Gara Feroviară, cu oameni din Ocnița sau alte raioane speriați că nu vor mai putea ajunge la Chișinău, dacă Munteanu desființează calea ferată!

Proiectul meu pentru ieftinirea facturilor la electricitate şi căldură îl scoate din minți pe Plahotniuc

Ceea ce mi-a atras atenția în mod special, au fost, nu zoaiele pe care au încercat să le verse asupra programului meu pentru Chișinău, ci anume ce au trecut sub tăcere din discursul meu de lansare. Televiziunile lui Plahotniuc au menționat doar 3 puncte din programul meu, în schimb au luat apă în gură privind alt punct foarte important, anume construcția unei centrale termoelectrice care va funcționa pe baza gazului adus din România prin conducta Iaşi-Ungheni-Chișinău.

Proiectul meu îl scoate din minți pe liderul PD, pentru că astfel  se va renunța la cumpărarea de energie electrică de la Centrala de la Cuciurgan, iar Plahotniuc va pierde zeci de milioane dolari anual, plătiți din buzunar de chișinăuieni drept comisioane încasate de firma off-shore EnergoKapital unde, se acționează în complicitate cu separatiștii transnistreni. Iată investigația RISE Project Moldova.

Chiar ieri, când trustul lui Plahotniuc încerca să treacă sub tăcere proiectul meu cu Centrala Chișinăului, Comunitatea Energetică a Uniunii Europene a pus la zid guvernarea de la Chișinău din cauza fraudelor legate de contractul de energie încheiat cu separatiștii de la Cuciurgan.

Eu am soluții concrete pentru a alunga din Chișinău Imperiul Răului, pentru a-i scăpa pe chișinăuieni din robia lui Plahotniuc. Energia electrică şi căldura se vor ieftini cu cel puțin 30% dacă voi învinge în bătălia cu binomul Plahotniuc-Dodon şi centrala Chișinăului va fi construită şi pusă în funcțiune.

Pentru aceasta am devenit principala țintă a armatei de mercenari ai lui Plahotniuc şi mizerabilei sale propagande. Dar sunt hotărât şi voi merge până la izbândă. „Ceea ce nu te ucide, te întărește”, spunea un filozof german.