Planul meu de aducere a Aeroportului International Chișinău în proprietatea Primăriei Chișinău i-a speriat pe jefuitorii. Ei au înțeles că am foarte mari șanse să fiu ales primar şi așa voi putea să realizez planul. Pentru aceasta oamenii lui Vladimir Plahotniuc şi Ilan Şor au pregătit mai multe strategii de apărare.

1. Impunerea retragerii lui Valeriu Munteanu din cursa electorală

Pentru că le este teamă de votul popular au declanșat o campanie de presă care cere retragerea candidaturii mele. Slugile din grupul lui Anatol Şalaru, care şi-a cumpărat libertatea de la Plahotniuc cu preţul trădării Partidului Liberal cer să-mi retrag candidatura,  chipurile ca să nu dezbin unioniştii. Iulian Chifu, analistul de serviciu al lui Plahotniuc, îmi cere să mă retrag în numele unității “forţelor de dreapta”. Tuturor acestora le transmit că ne vedem pe 20 mai la secțiile de votare din Municipiul Chișinău. Poporul să hotărască!

2. Finanţarea candidatei Reghina Apostolova din banii Aeroportului

Candidata Partidului Şor este Reghina Apostolova. Dumneaiei are o singură misiune în această campanie. Anume să aducă cât mai multe voturi rusofone pentru Silvia Radu. La un moment dat ea se va retrage în favoarea Silviei şi va cere rusofonilor s-o voteze pe uzurpatoare. Campania electorală a doamnei Apostolova este finanțată de către administratorii unor localuri din cadrul Aeroportului Internaţional Chişinău. Sergiu Pavlușcenco a donat 120 mii de lei, iar Liubovi Bublii – 100 mii de lei.

3. Aeroportul să rămână jefuitorilor chiar dacă Valeriu Munteanu va deveni primar

Şor şi Plahotniuc vor să compromită  planul de aducere a aeroportului în proprietatea Primăriei Chişinău, aşa încât şi dacă Valeriu Munteanu va fi ales primar aeroportul să rămână vaca de muls a jefuitorilor. Pentru aceasta încearcă să găsească “experţi” care să spună că planul meu ori este imposibil de realizat, ori e o prostie. Printre aceştia, Roman Chircă. L-am sancţionat pe Chircă  publicând extrase din raportul Direcţiei Generale de Transporturi şi Mobilitate  (DG MOVE) din cadrul Comisiei Europene, unde se arată că în UE autorităţile locale sunt acţionare la aeroporturi, nu guvernele, cum este la noi.

Alt om al lui Plahotniuc a încercat să compromită planul meu este uzurpatorul Ruslan Codreanu, numit ilegal de Plahotniuc viceprimar împreună cu Silvia Radu iar apoi primar interimar.

Ruslan Codreanu este „amuzat” de planul meu. Totul clar. Este amuzant ca moldovenii din Chișinău să conducă aeroportul. Normal este să fie condus de ceceni şi de ruşi din Moscova şi Habarovsk, ascunși într-un off-shore din Cipru. Este amuzant  pentru “primarul interimar” al lui Şor şi Plahotniuc ca viitorii administratori ai aeroportului să fie selectați printr-o procedură deschisă, la care să participe reprezentanți ai presei şi mediului asociativ dacă eu voi fi ales primar. Normal este ca aeroportul să fie administrat de mama vitregă a lui Ilan Şor.

Ei se mai pot amuza pe seama chișinăuienilor până la alegeri. Mai apoi zâmbetul le va îngheța pe buze. Vin la Primărie!

4.Reclamă internațională pentru contractul de concesiune al aeroportului

Jefuitorii au pretenţia să păstreze contractul de concesiune chiar şi dacă eu voi fi ales primar, iar acţiunile aeroportului vor trece în proprietatea Primăriei Chişinău. Imediat după ce am prezentat programul meu electoral care cere întoarcerea aeroportului, firma lui Şor a plătit reclamă pentru a lăuda “succesele” aeroportului de când l-a luat în concesiune. S-au speriat.

Ei pretind că “prestigioasa”  publicație specializată în aviația civilă, Anna Aero a premiat Aeroportul Internaţional Chişinău. De fapt Anna.aero este doar un site internet care scrie despre aeroporturi şi companii aeriene cu speranța de a mai ciuguli bani de reclamă de la acestea. „Prestigiosul premiu” se acordă săptămânal şi site-ul laudă în articol premiatul săptămânii care plătește publicitatea.

Conform tehnicii clasice de propagandă a mass-media care se citează unele pe altele, firma lui Şor a plasat articolul de reclamă în site-ul străin pentru a putea fi citat şi preluat apoi în Republica Moldova. Au reușit până acum să publice articolul la un site cu profil economic din Chişinău, dar şi la point.md.

Niciuna dintre manevrele de mai sus nu îi va ajuta. Cu votul popular nu se pune nimeni. Şorii, plahotniucii şi dodonii au de ce se teme. Voi deveni primar şi voi face Dreptate pentru Chișinău!

Eu lupt, nu mă ascund!