Colegul lui Cristian Hrițuc (fost consilier de stat al președintelui Traian Băsescu, actualmente consilierul Silviei Radu), adică Iulian Chifu, și el fost consilier al aceluiași președinte, mă atacă pe site-ul oficios al lui Vladmir Plahotniuc, anume deschide.md. Misiunea lui Chifu este ca, în calitate de mare analist bucureștean, să ne explice nouă băștinașilor, ce anume avem de făcut. Anume să-l susținem cu toţii pe„ euro-atlantistul” Vladimir Plahotniuc care se luptă pe viață şi pe moarte cu Dodon, agentul Moscovei — și critică opoziția pro-europeană și pro-românească, care nu face asta! Mai nou, i s-a dat altă sarcină: Iulian Chifu ne învață de la București că jocurile sunt făcute pentru alegerile la primăria Chișinăului și că ce pot face eu este să mă lupt pentru… locul al treilea.

Iulian Chifu este un diversionist în slujba lui Plahotniuc, care scrie regulat la site-ul unde acesta își dă toate interviurile și nimeni nu îl deranjează nici măcar cu o floare.

  1. Îl somez pe Iulian Chifu să ne spună pe ce se bazează când sugerează că în turul al doilea intră candidații Binomului Ceban și Radu? Nu există niciun sondaj public credibil astăzi care să spună așa ceva. Iulian Chifu are vreun sondaj făcut de patronul lui? Dacă îl are, de ce nu îl publică? De ce se teme?
  2. Dacă nu are niciun sondaj, de ce spune asta și sugerează chișinăuienilor că oricum jocurile sunt făcute? Se știe la Chișinău că asta e principalul mesaj al Binomului și al cercului de analiști care se adapă de la înțelepciunea – a se citi banii – lui Plahotniuc: în turul doi vor intra Ceban și Radu, deci nu are rost bătălia.
  3. Chifu cu profunda lui analiză nu a făcut decât să repete ca un papagal ideile de la conferința de presă a purtătorului de cuvânt al PDM, Gamurari, care cere candidaților să se retragă şi care în sprijinul acestei cereri nesimțite va publica datele unui sondaj mincinos de opinie fabricat în laboratorul de la Hotel Nobil.
  4. Dacă Chifu nu vine cu ceva concret, credibil, atunci îl acuz de minciună, manipulare și că face deliberat jocurile lui Vladimir Plahotniuc pe care îl spală și îl comentează laudativ de ți se face silă să citești.
  5. De asta am pus site-ul deschide.md pe lista rușinii, și pe analistul Iulian Chifu în fruntea ei! Conform regulilor propagandei negre, articolul de pe deschide.md a fost preluat de celelalte publicaţii de pe „Lista ruşinii” (moldova24.info,24h.md/, mesaj.md/, evenimentul.md/, abcnews.md/, www.democracy.md/, evenimentul.md/, stiridinmoldova.com/).

Iată cum Vladimir Plahotniuc și site-ul deschide.md au născut un analist viu! În urmă cu 25 de ani o știre din cotidianul „Evenimentul Zilei” care atunci era cel mai mare ziar de peste Prut, a zguduit de râs toată România şi a compromis acest cotidian pentru mulți ani: „Eveniment senzațional la Pașcani/ O găină a născut doi pui vii”.

Știrea a rămas de pomină şi în prezent. Vinovatul a fost Iulian Chifu, șeful redacției din Iaşi a Evenimentului Zilei, cel care a „verificat” şi a transmis redacției din București această știre (vezi aici și aici).

Iulian Chifu a fost numit peste mai mulți ani consilier prezidențial pentru Strategii al președintelui Traian Băsescu.

Acum Strategul lui Băsescu a intrat pe „Lista rușinii” unde se mai află organe de presă, ziariști, analiști, care s-au pus în slujba lui Vladimir Plahotniuc. Chifu îl lustruiește pe oligarh şi îi atacă pe cei care îi stau în drum lui Plahotniuc. Tribuna lui Chifu este deschide.md un site care se află pe „Lista rușinii” a mercenarilor de presă ai lui Plahotniuc.

Strategul lui Băsescu vrea să impună cu forța porunca lui Plahotniuc. Anume toți candidații să se retragă pentru a face loc unui candidat sprijinit de oligarh şi vopsit independent. Galinaceul nu spune cu nume şi familie, dar se gândește la uzurpatoarea Silvia. Dintre toți candidații Chifu se îndreaptă împotriva mea pentru că am cea mai dinamică evoluție electorală, pe care el o numește în derâdere „hiper-activitate”. Al doilea motiv este că eu sunt cel mai periculos adversar al lui Plahotniuc pentru că aplicarea punctelor din programul meu economic va conduce la eliminarea imperiului politico-financiar al lui Plahotniuc.

Propunerile mele sunt: trecerea la Bugetul Primăriei a veniturilor încasate la Chișinău şi puse la dispoziția Guvernului, trecerea aeroportului în proprietatea Primăriei şi anularea contractului de concesiune fraudulos, construcția unei centrale electrice în cogenerare cu gaze din România care va duce la oprirea încasării de comisioane la plata curentului din facturile chișinăuienilor de către EnergoKapital, firma off-shore a lui Plahotniuc şi separatiștilor de peste Nistru.

Eu nu mă sperii de cotcodăceala strategului galinaceu al lui Băsescu. Eu lupt, nu mă ascund!

Dreptate pentru Chișinău!
Împreună facem Istorie!